DRINGEND ADVIES. DRAAG OVERAL EEN MONDKAPJE. DIT IS NIET VERPLICHT ALLEEN EEN ADVIES ×
MAATREGELEN CORONA ×
Jump to content
×
×
 • Create New...
 • NS dienstregeling 2021: Herkenbare dienstregeling


  Zondag 13 december start NS de dienstregeling 2021. Voor veel reizigers (99%) is het een herkenbare dienstregeling: veel verbindingen blijven zoals in 2020. Reizigers krijgen op een paar trajecten te maken met een kortere reistijd en een kortere overstap. Ook kunnen er kleine aanpassingen zijn in de vertrek- en aankomsttijden. Check dus goed de reisplanner voor de actuele tijden.

  Vanwege Corona rijden nu 90% van de treinen. Dit blijft ook zo bij de start van de nieuwe dienstregeling, met dezelfde aanpassingen die er nu al zijn. Dat is voldoende voor de lage reizigersaantallen die wij nu hebben. Dit betekent dat het aantal treinen per uur dat NS nu rijdt hetzelfde blijft, maar dat vertrek- en aankomsttijden wel anders kunnen zijn.

  Marjan Rintel, president-directeur van NS: “Wij willen Nederland bereikbaar houden, ook in tijden van Corona. Hoewel er in de dienstregeling van 2021 nog weinig voor de reiziger verandert, kunnen we de jaren daarna veel verbeteringen doorvoeren. Dat is van groot belang. Om verschillende regio’s beter met elkaar te verbinden en meer reizigers op een duurzame manier te kunnen vervoeren.”

  Kortere overstap Baarn in de spits
  Reizigers vanuit de richting Soest en Den Dolder hebben in plaats van een half uur nu enkele minuten overstaptijd. De wijziging kan maar in één reisrichting gerealiseerd worden. Gezien de reizigersstromen is dit in de ochtendspits in de richting van Amsterdam en in de avondspits in de richting van Soest/Den Dolder. Wel wordt de reistijd tussen Baarn en Utrecht enkele minuten langer.

  Meer sprinters tussen Nijmegen en ’s Hertogenbosch op zondag
  Op zondagen kunnen reizigers vaker gebruik maken van de sprinter tussen Nijmegen en ’s Hertogenbosch. Met de nieuwe dienstregeling rijden het grootste gedeelte van de dag de sprinters twee keer per uur in plaats van één keer.

  Internationaal
  Sinds eind oktober rijdt de Eurostar rechtstreeks naar Londen vanuit Amsterdam en Rotterdam. Ook gaan we de reistijd van een aantal treinen naar Berlijn met tien minuten verkorten. De start van de nachttreinverbinding van Amsterdam naar Innsbruck en Wenen is niet in december 2020, zoals oorspronkelijk gepland, maar later in 2021. Zodra de Coronamaatregelen dit mogelijk en logisch maken, kunnen reizigers met de nachttrein tussen deze landen reizen.

  spoorkaart2021.pdf


  User Feedback

  Recommended Comments

  • Administrators

  Baarn

  Op dit station zijn er wijzigingen:

  • De overstap in Baarn van de sprinter vanuit Soest en Den Dolder is verbeterd naar enkele minuten in plaats van een half uur.
  • Vanwege een enkelspoor wordt de verbetering maar in één richting aangeboden. In de ochtendspits richting Amsterdam en in de avondspits richting Soest en Den Dolder.
  • De reistijd tussen Baarn en Utrecht wordt 3 minuten langer.

  Nijmegen

  Op dit station zijn er wijzigingen:

  • Tussen Nijmegen en Den Bosch gaan op zondag extra sprinters rijden: 2 sprinters per uur in plaats van 1 per uur.
  • Tussen Nijmegen en Arnhem gaan op zondag minder sprinters rijden: 2 sprinters per uur in plaats van 3 per uur.
  Link to comment
  Share on other sites


  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.